Toiminta

Oulun ilmailukerho tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia toimia

Purjelento on moniulotteinen harrastus, johon liittyy myös paljon muuta toimintaa.

Oulun Ilmailukerhon historiikki 1946-2012

Hinauslentäminen

Purjelentäjä tarvitsee hinauksen päästäkseen ilmaan. Pudasjärven lentopaikka on pohjoisin kenttä missä voi odottaa saavansa jokapäiväistä hinauspalvelua aina kesäkuun alusta elokuun loppupuolelle. Kiitos tästä kuuluu kymmenille kerhon aktiivisille hinauslentäjille. Tarkemmat tiedot hinauslentäjätilanteesta Oulun ilmailukerhon kalenteri.

Lisätietoa hinauslentotoiminnasta  Hinauslentäminen

Kalusto

Kerholla on varsin kattava valikoima purjekoneita ja hinauskone. Kerhon kalusto on kerhon jäsenten vapaassa käytössä pientä kulukorvausta vasten.

Kalusto:  Kalusto

Hinnasto:  Hinnasto

Lennon jälkeen

Kun koneet ja lentäjät on huollettu ja ravittu, on aika rentoutua. Oulun ilmailukerholla on Kivarijoen rannassa hieno talkootyönä rakennettu sauna, mikä lämpiää yleensä lentokaudella melkein joka ilta.

Varsin moni purjelentäjä jää lennon jälkeen istumaan iltaa Pudasjärvelle.  OIK:n leirinuotiolla juttu luistaa joskus hyvinkin pitkälle aamuun. Vitsiniekat kutsuvat tätä kelin tekemiseksi, koska harmitus on aamulla suuri jos ei ole lentokunnossa ja purjelentokeli on mitä parhain.

Majoittuminen

Purjelento on kokopäivän kestävää toimintaa. Aina ei jakseta lähteä kotiin , vaan tarvitaan majoitusta Pudasjärvellä. Oulun ilmailukerho ylläpitää jäsenistön käyttöä varten leirintäaluetta, jossa monella aktiivisella lentäjällä on joko mökki tai asuntovaunu. Rohkeimmat majoittuvat teltassa. Muutama orpo voi majoittua kerhon yhteismökkiin – Orpokotiin.

Lisätietoja: EFPU Camping

Lentopaikat

Oulun ilmailukerho toimii pääsääntöisesti kahdella kentällä. Kausi aloitetaan yleensä Oulun itäreunalla sijaitsevalla Ahmosuon lentopaikalla (EFAH). Keväällä kentällä lennetään  aktiivisesti kertauskoululentoja ja viimeistellään kalustoa iskuun kesää varten.

Varsinainen toiminta tapahtuu Pudasjärvellä. Pudasjärvellä on käytössä 2km pitkä ja 50m leveä asfalttikiitorata. Pudasjärvi on myöskin riittävän kaukana merestä merituuli-ilmiön haitan välttämiseksi.

Lisää: Lentopaikat

OLC

Oulun Ilmailukerho on yksi Suomen aktiivisimmista purjelento kerhoista. Kerholaisten lentoja voi seurata  Online contest/ Oulun ilmailukerho ry

Kilpailut

Oulun ilmailukerho järjestää vuosittain myös omia kilpailuja. Tarkemmin löydät niistä tietoja kilpailuiden omilta sivuilta.

Moskiitoralli

Kurenalanexpress

Huoltotoiminta

Kerholla on varsin kattava valikoima purjekoneita ja hinauskone. Kaiken tämän mahdollistaa aktiiviset jäsenet, jotka varsinkin talvikaudella kokoontumat tarkistamaan ja huoltamaan kerhon ja omia koneita. Kerholla on Ahmosuon lentokentällä käytössä hyvät tilat huoltotoimintaan koneiden säilytykseen.

Lisää huoltotoiminnasta: Huollot

Lennokkitoiminta

Syksyllä 2020 Oulun ilmailukerho päätti ottaa toimintaansa Lennokit.

Tominta keskittyy RC-lennokkitoimintaan ja sen mahdollistamiseen Ahmosuon ja Pudasjärven lentopaikolla. Valitettavasti perinteistä lennokien rakentelutoimintaa ei toistaiseksi voida järjestää.  Lisää lennokkitoiminnasta täällä Lennokkitoiminta