Hinauslentäminen

Hinauslentäminen on mielenkiintoinen ja aktiivinen tapa harrastaa ilmailua. Hinauslennossa yhdistyy hienosti moottorilennon dynaamisuus lukuisine lentoonlähtöineen ja laskuineen sekä purjelennon hienous termiikin metsästyksessä ja purjelentäjän viemisessä mahdollisimman hyvään nostoon.

Kerhossamme toimii toistakymmentä aktiivista ”lautturia”, jotka hoitavat hinauspalvelun koko purjelentokauden ajan.  Kerhomme myös kouluttaa uusia hinauslentäjiä yhteistyössä Tervalentäjät ry:n (DTO) kanssa. Hinauskoulutettavalta vaaditaan vähintään 200 h lentokokemus, purjelentokoulutus ja mielellään myös aiempaa kokemusta kannuspyöräkoneista.

Hinauskoneenamme on varta vasten hinauskäyttöön modifioitu M.S.893A Mod. ”Potnapekka” kannuspyöräkone varustettuna Tost CRG hinausvinssillä ja 180 hp moottorilla.

Lisätietoja koulutuksesta:  koulutus@oulunilmailukerho.fi

Hinauslentäjiemme on lisäksi mahdollista suorittaa PPL- ja LAPL(A) lupakirjojen ja lento-oikeuksien voimassapitämiseen edellytettävät tarkastus- tai kertauskoululennot (SEP). Lisätietoja: op.sukanen@gmail.com / puh. 040-7798946.