Purjelento

Oulun Ilmailukerho lentää purjelentoa…

Purjelento:

”Purjelentokone hinataan ilmaan tavallisesti moottorikoneella tai vintturilla. Alkunousun jälkeen koneella liidetään käyttämällä korkeusenergiaa etenemiseen

Purjelento tarjoaa sinulle upeita elämyksiä. Kone pysyy ilmassa omien taitojesi avulla. Löytämällä nostavan ilmavirtauksen, termiikin, voi lentoa jatkaa.

Puhtaasti lentämällä ja aurinkoenergiaa hyödyntämällä voidaan saavuttaa useiden tuntien lentoaikoja keskinopeuden noustessa parhaimmillaan pitkälti yli 100km/h.

Osa koneista on kaksipaikkaisia ja kyytiin on mahdollista päästä tutustumislennolle. Kerhot eri puolilla maata järjestävät tutustumislentoja mahdollisuuksien mukaan.

Purjelento on vaativa urheilulaji. Kolmiulotteiseen shakkiin verrattu ja yhdeksi vaativimmista urheilujeista mainittu purjelento kysyy kilpailijalta taktista kypsyyttä ja henkistä kanttia.”

(Lainaus: Suomen ilmailuliitto)

Purjelento on myös yksi edullisimmista tavoista päästä nauttimaan lentämisen riemusta. Kokenut purjelentäjä voi yhden hinauksen jälkeen viettää ilmassa koko päivän, jolloin hän tarvitsee vai yhden hinauksen.

Hinaus 500m  maksaa vain 30€ *)

Ja kausikortti kerhon purjelentokoneisiin vain 650€/v *)

Parin tuhannen vuosibudjetilla purjelentoa harrastaa siis varsin mukavasti.

OLC

Oulun Ilmailukerho on yksi Suomen aktiivisimmista purjelento kerhoista. Kerholaisten lentoja voi seurata  Online contest/ Oulun ilmailukerho ry

Kilpailut

Oulun ilmailukerho järjestää vuosittain myös omia kilpailuja. Tarkemmin löydät niistä tietoja kilpailuiden omilta sivuilta.

Moskiitoralli

Kurenalanexpress

 

*) Hinnat 2017 hinnaston mukaiset.