Koulutus

Esittelykurssi

Purjelennon esittelykurssilla sinulla on mahdollisuus tutustua purjelentoon. Kursseja järjestetään useita kesän aikana, pääsääntöisesti Pudasjärven lentokentällä. Tarkemmat ajankohtat löydät kurssikalenteristamme.

Kurssi sisältää hieman teoriaa siitä, miten kone lentää ja lisäksi saat tietoa miten konetta ohjataan. Tämän jälkeen käydään lennonopettajan kanssa lentämässä. Parasta on se, että pääset itse kokeilemaan ohjaamista!

Esittelykurssi 190€ , opiskelijat kortilla 150€ *)

Esittelykurssin jälkeen seuraavat lennot

Jos et ole vielä varma haluatko lähteä lupakirjakurssille tai aiot suorittaa teoriat seuraavana talvena. Esittelykurssin jälkeen on mahdollista jaktaa lentoja, jotka hyväksiluetaan lupakirjakurssilla. Kuitenkin ennen yksinlentovaihetta tulee teoriat olla suoritettu ja medikaali viimeistään tässä vaiheessa hankittu

Esittelykurssin seuraavat lennot menee hinnaston mukaan, hinaus 500m 35€ + konevuokra purjekoneesta 39€/h minuutien tarkkuudella. Esimerkiksi 30 minuutin lento 35 € + 19.50 € yhteensä 54,50 €

Lupakirjakurssi

Lupakirjakurssilla koulutusta annetaan kaikki tarvittava koulutus lupakirjaa varten. Tämä sisältää teoriakurssin joko kerhon itse järjestämänä tai vaihtoehtoisesti suoritetaan Suomen Urheiluilmailuopiston verkkoteoriat https://urheiluilmailuopisto.fi/education-article/purjelento-verkkoteoriakurssi/ Tämän jälkeen lento-osa lennetään kaksivaiheisesti: ensin koulutus tähtää yksinlentoihin jonka jälkeen osaamista täydennetään edelleen niin pitkälle, että kurssin loppuessa olet valmis lupakirjatarkastuslennolle! Huomaathan, että lupakirjakurssilla tarvitset myös ilmailulääkärin myöntämän lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen ennen yksinlentoja.

Lupakirjakurssin teoriaosa 540€ ja lento-osa 2 350€ (sisältää 50 lentoa). *)

*) Hinnat 2024 hinnaston mukaiset.

lisätietoja:  koulutus@oulunilmailukerho.fi