Elämyksiä arjen yläpuolella
Oulun Ilmailukerho ry

Haluatko kokeilemaan purjelentoa? Kiinnostaako purjelentokoulutus kesällä 2017?

Lue lisää

Toiminta

Kerhon toimintapaikkoina ovat Ahmosuon lentokenttä Oulussa sekä Pudasjärven lentokeskus. Ahmosuolla lennetään alkukeväästä ja Pudasjärvellä toukokuun puolivälistä eteenpäin

Purjelento

Kerhon pääasiallinen toimintamuoto on purjelento. Purjelento perustuu nousevien ilmavirtausten, eli termiikkien, löytämiseen ja hyödyntämiseen. Kerhon kalusto koostuu yhteensä kolmesta purjelentokoneesta ja neljäs on parhaillaan hankittavana.

Koulutus

Kerho kouluttaa purjelentäjiä joka kesä peruskurssilla. Lupakirjaan tähtäävän peruskurssin lisäksi koulutustarjontaan kuuluvat esittely- ja tutustumiskurssit.

Hinauslento

Purjelennon hinauskoneena toimii Rallye Commodore 180 OH-SDA. Normaali hinauskorkeus on 500m ja hinta 30e. Lisämetrit 7e/100m.

Kerhon hinnasto

Lataa vuoden 2016 hinnasto tästä (PDF)

Huom! Kerhon hinnastossa esitetyt maksut hoidetaan laskukierros.fi palvelun kautta. Kerhon lentäjien tulee kirjata kerhon kalustolla lennetyt tai hinatut lennot palveluun, jolloin ne laskutetaan käyttäjältä automaattisesti. Myös kausikortit yms. kiinteät kerhotuotteet hankitaan laskukierros.fi:n verkkokaupasta. Lisätietoja kerhon toimihenkilöiltä.

SOME

Koulutus

Koulutusasioissa ota yhteyttä sähköpostitse koulutus@oulunilmailukerho.fi tai puhelimitse koulutuspäällikköön.

Esittelykurssi

Ikimuistoinen elämys arjen yläpuolella!

Esittelykurssiin sisältyy yksi lento lennonopettajan kanssa sekä kevyt teoriapaketti, jonka aikana selviää mistä lajissa on kysymys.

Esittelykurssien päivämäärät kaudelle 2017 julkaistaan myöhemmin.

Hinta 150e

Ilmoittaumiset ja lisätietoja koulutus@oulunilmailukerho.fi

Purjelentokurssi

Purjelentokurssi on purjelentäjän lupakirjaan tähtäävä koulutus. Kurssit alkavat yleensä kevättalvella huhti-toukokuun aikana teorian lähiopetuksella ja itse lentäminen aloitetaan tyypillisesti kesäkuussa. Nopeimmillaan purjelentokurssin lento-osan voi suorittaa jopa kahdessa viikossa.

Huom! Purjelentäjän lupakirjaan ikävaatimus on 16 vuotta, mutta voit aloittaa lentokoulutuksen jo ennen 16-vuotissyntymäpäivää.

Purjelentämisen aloittamiseen on useita vaihtoehtoja. Voit osallistua suoraan purjelennon peruskurssille ja käydä lupakirjaan tähtäävän koulutuksen kerralla, tai sitten aloittaa kevyemmällä tutustumisella osallistumalla koulutukseen vaiheittain vaikkapa lento kerrallaan. Tällöin lentotaitojen opettelussa edetään yleensä hieman rauhallisemmin kuin suoraan peruskurssilla aloitettaessa. Koulutuksessa edetään valtakunnallisen koulutusohjelman mukaan, joka tähtää turvalliseen yksinlentämiseen vaadittavien tietojen ja taitojen saavuttamiseen. Peruskurssin koulutus huipentuu lentokokeeseen, jonka läpäistyään oppilas voi hakea purjelentäjän lupakirjaa. Ensimmäinen yksinlento tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan 30:n ja lentokoe aikaisintaan 49:n koululennon jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan kesän 2017 kursseille sähköpostitse koulutus@oulunilmailukerho.fi
Peruskurssin teoriaopetus alkaa keväällä 2017

Kurssin eri suoritustavat ja hinnat on esitetty alla. Koululentojen lisäksi lupakirjan suorittaminen edellyttää myös teoriakurssin hyväksyttyä suoritusta. Oulun Ilmailukerho tarjoaa teoriat lähiopetuksena hintaan 200e, mutta teorioiden suorittaminen on mahdollista myös esimerkiksi etänä Urheiluilmailuopiston kautta.

Purjelennon peruskurssi

Sisältää 60 lentoa. Hinta 2400e.

Purjelentokurssi vaiheittain

Yhden vaiheen suorittaminen ei sido jatkovaiheisiin.

  • Tutustumisosa, sisältää 2 lentoa - hinta 250e
  • Vaihe 1, sisältää 28 lentoa, hinta 1100e
  • Vaihe 2, sisältää 30 lentoa, hinta 1100e

Purjelentokurssi lento kerrallaan
  • Tutustumisosa, sisältää 2 lentoa - hinta 250e
  • Koululennot yksittäin 50e/lento

Kurssimaksu sisältää kerhon jäsenmaksun loppuvuodeksi. Lisäksi suositellaan liittymistä Suomen Ilmailuliitto ry:n jäseneksi

Yhteystiedot

Kerhon toimihenkilöt ja yhteystiedot

Mikko Kiuttu

Puheenjohtaja

puheenjohtaja@oulunilmailukerho.fi

050 4078358

Janne Asikkala

Koulutuspäällikkö

koulutus@oulunilmailukerho.fi

050 3669270