PostHeaderIcon Oulun Ilmailukerho ry

PostHeaderIcon Esittely

Oulun Ilmailukerho ryOulun Ilmailukerho ry on vuonna 1946 perustettu Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistys. Jäsenmäärältään noin 140 hengen OIK keskittyy toiminnassaan pääasiassa purjelentoon, moottorilennon ollessa suurelta osin purjekoneiden hinausta.Kerho on myös merkittävä purjelennon perus- ja jatkokouluttaja Pohjois-Suomessa. Kerhon toimintapaikkoina ovat Ahmosuon lentokenttä Oulussa sekä Pudasjärven lentokeskus. Ahmosuolla lennetään keväisin ja syksyisin kun taas Pudasjärvellä ollaan leirillä keskikesän loma-aika.

Pudasjärven Ilmailukeskuksen tapahtumat näet tapahtumakalenterista.

 

PostHeaderIcon Mitä purjelento on?

Purjelentokone hinataan ilmaan tavallisesti moottorikoneella tai vintturilla. Muita lähtötapoja ovat autohinaus ja joillakin koneilla omalla apumoottorilla suoritettu lentoonlähtö.

Alkunousun jälkeen koneella liidetään käyttämällä korkeusenergiaa etenemiseen. Tavallisesti liitoluku on noin 30 ja siitä ylöspäin eli kilometrin korkeudesta kone liitää periaatteessa 30 kilometrin matkan. Ennen kuin korkeus loppuu, tulee lentäjän löytää nouseva ilmavirtaus eli termiikki. Ellei termiikkiä löydy, joudutaan laskeutumaan.

Termiikki aiheutuu siitä, että auringon säteily lämmittää maan pintaa, joka puolestaan vähitellen lämmittää maan pinnan lähellä olevaa ilmaa. Kun ilma lämpeää ympäristöään enemmän, se alkaa nousta ylöspäin, jolloin muodostuu termiikki. Kauniin sään poutapilvet ovat merkkeinä siitä, että lämmintä ilmaa on noussut ylös ja sen sisältämä kosteus tiivistynyt näkyväksi kosteudeksi.

(Lähde: http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/purjelento/esittely)

 

PostHeaderIcon Leirimaksut

Tilinumero jonne leirimaksut maksetaan, on ilmeisesti ollut epäselvyyksiä. Tiedoksi, että ko. maksut suoritetaan Oulun Ilmailukerhon tilille: IBAN: FI56 4600 2020 0063 77 BIC: HELSFIHH

 
Mainospalkki