PostHeaderIcon Oulun Ilmailukerho ry

PostHeaderIcon Esittely

Oulun Ilmailukerho ryOulun Ilmailukerho ry on vuonna 1946 perustettu Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistys. Jäsenmäärältään noin 140 hengen OIK keskittyy toiminnassaan pääasiassa purjelentoon, moottorilennon ollessa suurelta osin purjekoneiden hinausta.Kerho on myös merkittävä purjelennon perus- ja jatkokouluttaja Pohjois-Suomessa. Kerhon toimintapaikkoina ovat Ahmosuon lentokenttä Oulussa sekä Pudasjärven lentokeskus. Ahmosuolla lennetään keväisin ja syksyisin kun taas Pudasjärvellä ollaan leirillä keskikesän loma-aika.

Pudasjärven Ilmailukeskuksen tapahtumat näet tapahtumakalenterista.

 

PostHeaderIcon Mitä purjelento on?

Purjelentokone hinataan ilmaan tavallisesti moottorikoneella tai vintturilla. Muita lähtötapoja ovat autohinaus ja joillakin koneilla omalla apumoottorilla suoritettu lentoonlähtö.

Alkunousun jälkeen koneella liidetään käyttämällä korkeusenergiaa etenemiseen. Tavallisesti liitoluku on noin 30 ja siitä ylöspäin eli kilometrin korkeudesta kone liitää periaatteessa 30 kilometrin matkan. Ennen kuin korkeus loppuu, tulee lentäjän löytää nouseva ilmavirtaus eli termiikki. Ellei termiikkiä löydy, joudutaan laskeutumaan.

Termiikki aiheutuu siitä, että auringon säteily lämmittää maan pintaa, joka puolestaan vähitellen lämmittää maan pinnan lähellä olevaa ilmaa. Kun ilma lämpeää ympäristöään enemmän, se alkaa nousta ylöspäin, jolloin muodostuu termiikki. Kauniin sään poutapilvet ovat merkkeinä siitä, että lämmintä ilmaa on noussut ylös ja sen sisältämä kosteus tiivistynyt näkyväksi kosteudeksi.

(Lähde: http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/purjelento/esittely)

 

PostHeaderIcon Yleisöarvonta

Zeppeliinissä, 5.4.2014 , pidetyssä ilmailutapahtumassa oli yleisöllä mahdollisuus osallistua arvontaan jonka pääpalkintona oli purjelennon tutustumiskurssi. Voittaja oli Simo V. Otamme henkilökohtaisesti yhteyttä voittaneeseen!!! Kiitos kaikille osallistujille!!!

 

PostHeaderIcon Mydään SZD-50-3 Puchacz

Varattu Ridali Airclubiin Viroon

Oulun ilmailukerholla myynnissä SZD-50-3 Puchacz

- OH-832
- Valmistenumero B-2027
- vm 1990
- 19500 starttia
- 4676 tuntia
- Perusmittarit
- Nokka ja vintturikytkin
- ARC voimassa 4/2014 asti
- Omamassa 384,30kg
- Kokonaismassa 570kg
- Ei putkea eikä kärryä

- Kuvia: http://www.flickr.com/photos/88195843@N07/

Hintapyyntö 17 000 Euroa

Yhteystiedot:
Ville Runtti
040 5361417
ville.runtti jä gmaili

 

PostHeaderIcon Ilmailutapahtuma Zeppeliinissä

Ilmailutapahtuma järjestetään kauppakeskus Zeppeliinin keskustorilla 5.4.2014 klo 8.00 alkaen. Kauppakeskuksen Keskustorille sisätiloihin kootaan nähtäväksi oikea purjelentokone, johon yleisö voi vapaasti tutustua OIK:n edustajien avustamana. Lue lisää..

 

PostHeaderIcon Kurssitarjonta 2014

Peruskurssi 2014

  • Peruskurssin 2014 lento-osa järjestetään kesä-heinäkuussa Pudasjärvellä
  • Kesän aikataulu tarkentuu myöhemmin
  • Teoriat alkaa helmikuussa 2014 Oulussa (mahdollisuus suorittaa myös nettiteorioina). Infotilaisuus tammikuun lopulla.
  • Infotilaisuus 1.2.2014 klo 12-14 Valveella!
  • Lisätietoa ja ilmoittautumiset koulutus(at)oulunilmailukerho.fi

Tervetuloa!

Lue lisää...

 
Mainospalkki