10.5.2020 Alkaen purjelentotoimita EFPU:lla

Moikka,
Kiitos kaikille! Muutto onnistui hyvin, vettä ei satanut, Pudikselta oli sulanu lumet myös ”putkiparkista”.

Kaikki koneet, myös SDA saatiin EFPU:lle. Ahmosuolle unohtui (ehkä) discuksen kabiinin peite ja kerhon kassalipas, jäätelökassa sentään muistettiin ottaa mukaan.

Totuttuun tapaan EFPU:n päässä ei ollut oikein henkilökuntaa paikalla, tavarat eivät välttämättä ole vielä oikeilla paikoilla vaan ne on sinne jätetty ja äkkiä lähety pois ennen kuin kukaan kerkiää nähdä. Mutta kaikki löytyy biefing rakennuksesta tai putkesta, kannattaa varata ekana lentopäivänä 30 minuuttia ylimääräistä aikaa.

Syyskokouksessa perusteltiin EFPU:n pidempää kautta sillä että siellä on helpompi toimia myös yksin. Joten kasasimme Discuksen valmiiksi platalle, jotta yksin toimiminen on helpompaa. Muut koneet ovat vielä putkissa, jos lentäjiä on enemmän paikallla kannattaa koota kone valmiiksi ennen briefinkiä. Tervetuloa lentämään!

Kerhon konekatokselle tehdään tänä keväänä maapohjaan remontti, joten se ei ole käytettävissä koneiden säilytykseen. 1034:lle, 954:lle ja 926:lle löytyy hyvät peitteet, niitä voi säilyttää kasattuna palttalla. Juniorille ja höyrylle on huonommat peitteet, joten ne täytyy pakata aina putkeen lentopäivän jälkeen.
954:ssa on uudet peitteet vielä pahvilaatikossa, tilasin ne suoraan Kiinasta ilman välikäsiä.Jos haluaa säilyttää 954:sta peitteiden alla, niin ekalla kerralla pitää uusiin peitteisiin laittaa kuminauhat huolellisesti, ne pitää ilmeisesti itse leikata, joten ota tulentekovälineet mukaan, niin kuminauhan saa päätettyä paremmin.
Jos et jaksa tehdä peitteiden kuminauhoja kunnolla voit säilytää konetta myös putkessa.
Discukselle löytyy asiallisia siipipukkeja 2 kpl, niiden avulla kaikkien koneiden (pl höyry) kasaaminen onnistuu kahdestaa. Esimerkiksi viime keväänä kokosimme peruskurssilaisen kanssa 954:n kahdestaan ennen lentopäivää ilman mitään ongelmia.
Kannataa lukea se lentokäsikirja miten kone kootaan, siellä se kerrotaan selvästi miten se onnistuu. (esimerkiksi discuksessa on lentokäsikirjassa sanottu, että siivenkärimiehen pitää pitää kiinni siiven jättöreunasta, ja sitä on kokeiltu siivet ei mene paikallen jos pitää etureunasta kiinni)

Kun konekatoselle tehdään pohjan remonttia, talkoolaisia voidaan tarvita, tervetuloa mukaan!

EFPU:lla on sähköt ja vedet kytketty Briefing rakennukseen ja Kaunolaan.

Kiitos!
Muistakaa lentää paljon (myös laskukierroksia) ja lentäkää turvallisesti!
ps. Kannattaa laittaa omaan kalenteriin vaikka joka toinen tai joka komas viikonloppu lentoviikonlopuksi ja tulla EFPU:lle katsomaan millainen sää silloin sattuu olemaan, niin minäkin olen tehnyt, tiimaa ja laskuja tulee paljon.

pps. Muistakaa maksaa leirimaksu, myös päiväkävijät. Mökkiläiset ja vaunuilijat muutenkin.

– Ville